U srećnom braku se može biti i sedam decenija

Pirivatrić Nadežda i Dragoljub iz Smedereva na Preobraženje proslavljaju 70 godina braka. Dugoročan brak imaju zahvaljujući međusobnom poštovanju i brizi, a kao najveći uspeh, izdvajaju ljubav i pažnju koju dobijaju od dece, unučadi i praunučadi.

Dragoljub je bio poznati smederevski berberin. Kroz njegove vešte prste, prošlo je mnogo Smederevaca, a među njima i Nadeždin otac, koji je i spojio ove dve duše u jednoj priči, koja traje skoro sedam decenija.

Vremešni bračni par kaže, da je više bilo lepih trenutaka, a da su loše, prevazili razgovorom i stpljenjem.

„Kad sam došla, imalo je devet duša u kući. Ja sam i kuvala i mesila hleba i sve. I njivu i krave. Muž dve godine u vojsci. Mi smo se uzeli u oktobru mesecu, a on otišô u vojsku. Dve godine. Trebalo je to izdržati“, kaže Nadežda Pirivatrić.

„Poštovanje prema mužu, poštovanje prema ženi, prema deci, vaspitanje. Ona mi je dobra domaćica, koliko je mogla radila je“, dodaje Dragoljub.

Tokom godina, njihova porodica se uvećala za dve ćerke, petoro unučadi i devet praunučadi. U amanet su im ostavili dobro vaspitanje, a njihove ćerke itekako cene i bračne savete.

„To je jedna vezanost koju danas retko možete da vidite i čujete i da mislite da može da postoji. I mislim da ih je ta povezanost i dogovor, i pomoć jedno drugom održala“, veruje ćerka Ružica Cablaka.

Godišnjicu braka proslaviće skromno, sa svojim najmilijima. Upravo na porodičnim okupljanjima, kažu oni, shvate koliko su zapravo bogati i srećni.

broj komentara 0 pošalji komentar