Čitaj mi!

„Radioaktivni komarac“ ne osvaja skandalima već edukativnim pričama

Malo je onih koji vreme provode na internetu, a nisu čuli za „Radioaktivnog komarca“. Na popularnoj stranici nema trivijalnih tema već zanimljive i edukativne priče, predstavljaju neafirmisani muzičari. Bojan Uzelac čovek je koji stoji iza popularne stranice.

Neverovatnih 229.309 pratilaca ima njegova stranica na Fejsbuku. Ne bavi se politikom, ni tračevima sa estrade. Ne širi teorije zavere. Širi pozitivnu energiju i lepe priče.

Sigurno ste nekada pročitali nešto što je on napisao, a drugi delili kao zanimljivost u svojim statusima. Na primer, zašto se Aleksa Šantić nije nikada oženio i kome je napisao pesmu Što te nema. Kako je pingvin La-La ostao da živi u japanskoj porodici koja ga je spasla. Kako je Mendeljejev peške išao u Moskvu da bi došao do obrazovanja.

Sve to i još mnogo toga sa pratiocima na društvenim mrežama deli Bojan Uzelac, čovek koji stoji iza Radiaktivnog komarca.

Radioaktivni komarac je lik iz njegove knjige. Zanimljive i edukativne priče koje objavljuje Uzelac pronalazi u knjigama, dokumentarnim filmovima, na internetu.

„Mnoge zanimljivosti imao sam još pre sedam godina dok sam lutao po raznim medijskim kućama, ali te moje ideje tamo nisu prolazile. Shvatio sam da moram sâm da napravim neku svoju oazu gde ću moći da iznosim te svoje priče i tako je nastala ideja o Radioaktivnom komarcu“, objašnjava Uzelac.

U sedmoj godini postojanja, na Instagramu i Fejsbuku zajedno, Radioaktivni komarac ima oko 300.000 onih koji prate šta objavljuje.

„Želim da posmatram ljude kao zdravorazumska bića i volim da veličam ljudski duh, a današnji svet najviše se gradi na ljudskim slabostima. Mnogo bolje bi izgledao svet kada bi se gradio na ljudskoj snazi“, istakao je Uzelac.

Za pričama koje će se naći na stranici Radioaktivni komarac Bojan svakodnevno traga tri, pa i četiri sata.

„Dosta vremena sam proveo i tako što sam promovisao razne neafirmisane umetike, do sada preko 300, koji nisu imali mesta u medijima, ali posle te moje promocije oni su dobili pozive na razne televizije, gostovanja, na kulturne događaje. Tako da je sve to i te kako je imalo smisla“, objašnjava Uzelac.

Među aktivnostima koje su došle sa Radioaktivnim komarcem bilo je i raznih humanitarnih akcija, kao i saradnja sa ekipom serije Kosti, emitovanoj na RTS-u.

Bojan Uzelac ističe da mu novac nije cilj i da na početku nije imao materijalne koristi od Radioaktivnog komarca, ali da je preko knjiga i saradnje sa produkcijskim kućama i novac počeo da stiže.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 23. jan 2021, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

Odlično

Sve pohvale za stranicu Radioaktivni komarac.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">