Čitaj mi!

Čerčilov opušak na aukciji, početna cena 1.200 funti

Opušak cigarete, koji je ser Vinston Čerčil bacio na svom putovanju u Parizu 1947. godine, naći će se na aukciji britanske kuće "Bellmans". Početna cena opuška biće 1.200 funti.

Aukcija će se održati u periodu od 25. do 28. jula 2021. godine. Opušak Vinstona Čerčila, podigao je policajac koji je radio u Skotland Jardu, dok je bio na dužnosti na pariskom aerodromu "Le Bourget".

Na aukciji će se naći i par satenskih papuča koje su pripadale kraljici Viktoriji. Papuče su napravljene sredinom 19. veka, imaju zlatne trake na nitima. Stare su skoro 202 godine. Početna aukcijska cena papuča je 3.000 funti.

„Trenutno vlada veliko interesovanje za predmete koji su pripadali poznatim istorijskim ličnostima", naveo je Džulijan Din, stručnjak Aukcijske kuće "Bellmansa".

Takođe ističe da je kraljica papuče poklonila vojvotkinji Saderlanda Harijet koja je bila njena dama za odabir odeće i obuće koju je nosila.

Unuka vojvotkinje, lejdi Florens, udala se za Henrija Čaplina, a papuče su ostale u porodici sve do njihove prve prodaje 2.000 godine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 11. maj 2021, 09:33) - anonymous [neregistrovani]

Hmm

Cujte ovo molim vas opusak opusak opusak na aukciju neverovatno sta cete svevideti i procitati ...

(utorak, 11. maj 2021, 01:17) - anonymous [neregistrovani]

Krajnost

Neka druga krajnost je u pitanju