Čitaj mi!

Nakon prepucavanja Plenkovića i Milanovića, Hrvati najviše guglali šta je to boza

Guglov pretraživač usijao se juče od Hrvata koji su želeli da saznaju značenje reči „boza“, nakon što je premijer Andrej Plenković za predsednika Zorana Milanovića rekao da se razotkrio kao „najobičniji prodavac boze“.

Milanović je na to Plenkoviću odgovorio da je premijer „krkao bozu i gusti sa šlagom“, kao i kremšnite, dok je on pio viski i pivo.

Hrvatski mediji su preneli da se nikada u istoriji reč „boza nije guglovala kao juče, nakon što su se dvojica najviših hrvatskih držvnika „počastili“ u svojim javnim prepucavanjima koja traju mesecima.

RTL je u svom Direktu išao korak dalje pa je objasnio da je reč o hiljadama godina starom turskom napitku, koji je davnih dana bio popularan na Balkanu i posluživao se u poslastičarnicama.

Bozu nije moguće kupiti u Hrvatskoj, pa je ta televizija u emisiji Direkt ponudila i recept za pripremanje ovog napitka.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 15. maj 2021, 11:43) - anonymous [neregistrovani]

Boza...

Pa nije ni cudo, jer boza nije Srpsko-hrvatska rec.

(petak, 14. maj 2021, 20:02) - mirjana [neregistrovani]

wau

boza i baklava ,ili tulumbe !!! Kakva panakota ,kakve kole,sve sama hemija,Mi smo bar jeli i pili secer,ha,ha.u svakom slucaju nije bilo lose .I danas poneke slasticare prave bozu i podsecaju nas na mladost.

(petak, 14. maj 2021, 18:15) - MNH [neregistrovani]

Nisu culi za bozu !

Plovinom proslog veka najbolje baklave u Beogradu su bile kod MEDJEDA, u Knez Mihajlovoj. Tri vrste : turska, grcka i egipatska. Ja sam (za svaki slucaj) uzimao po jednu od svake. Sa obaveznim "spricerom" - pola limunada, a pola boza. Prava poslastica.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">