Čitaj mi!

Penthaus u Majamiju najskuplja nekretnina plaćena kriptovalutom

Prodajom ekskluzivnog penthausa u četvrti Surfside u Majami Biču postavljen je rekord u najvećoj poznatoj transakciji nekretnina plaćenih kriptovalutom u iznosu od 22 i po miliona dolara.

Kada je sredinom maja objavljeno da stana u kompleksu Art surfsajd koji je projektovao italijanski arhitekta Antonio Čiterio, može biti plaćen i digitalnim novcem, nekoliko nedelja kasnije prvi od 16 stanova je prodat neimenovanom kupcu za 22 i po miliona dolara u kriptovaluti.

Penthaus od 450 kvadratnih metara nalazi se na devetom spratu 12-spratne zgrade i ima četiri spavaće sobe i četiri kupatila. Njegova najveća prednost je terasa od 275 kvadratnih metara sa pogledom na more.

Pored toga, u zgradi postoji zatvoren i otvoren bazen, tenisko igralište na krovu, teretana, joga studio, sauna. Tu je i dečja igraonica, uslužna kuhinja i klimatizovana garaža.

Iz Art surfsajda nije objavljeno ime kupca niti određena kriptovaluta u kojoj je kupac platio nekretninu, ali vlasnici zgrade veruju da su na korak od radikalne promene na tržištu nekretnina.

„Kripto valuta je budućnost kojom će se meriti nečije bogatstvo i mi verujemo da je ovo samo početak“, tvrdi jedan od Artovih suvlasnika, Đovani Fašano, kako prenosi Biznis insajder. „Arte je napravio presedan i pokazao kako prodaja nekretnina može da izgleda i koliko brzo može da se obavi. Ponosni smo što smo postavili temelje za ovaj novi, rastući svet kapitala“.

Kriptovaluta postaje sve češće sredstvo plaćanja te su brokerske kuće počele ozbiljnije da razmatraju ovaj način trgovine. Neke brokerske kuće počele su da angažuju stručnjake za vođenje kripto transakcija, ali većina programera i agenata još uvek ne prihvata kriptovalutu kao sredstvo plaćanja i zahtevaju od prodavaca da ih pretvore u gotovinu.

U intervjuu za Forbs, Fašano je rekao i da veruje da će tržište nekretnina ostati i dalje najprivlačnije za investranje.

„Istorija je dokazala da se svi novopečeni bogataši okreću nekretninama kako bi dugoročno sačuvali svoje bogatstvo. Dakle, očekivali smo da će i ovi novi svetski milioneri i milijarderi kriptovaluta imati istu logiku“, očekuje Fašano.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 15. jun 2021, 15:45) - anonymous [neregistrovani]

Bitcoin?

Ukratko, ako nema struje i severi stanu, čupaj sakrivene novčanice iz slamarice. ;)

(utorak, 15. jun 2021, 13:14) - anonymous [neregistrovani]

Baš lepo

Ali ja i dalje ne razumem šta je to kriptovaluta.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">