Čitaj mi!

Jednostavan recept za Cezar salatu na trpezi olimpijske šampionke

Amerikanka Keti Ledecki osvojila je zlatnu medalju u plivanju na 800 metara slobodno i postala prva plivačica u istoriji koja je uzela tri uzastopna zlata na Igrama u Tokiju. Za razliku od Majkla Felpsa koji je dnevno unosio oko 12.000 kalorija, ona unosi „samo“ oko 3.500. Jedan od njenih omiljenih obroka je Cezar salata s avokadom. Evo kako se priprema.

Keti Ledecki trenira dva puta dnevno. Nakon drugog treninga, obično ruča testeninu sa piletinom ili Cezar salatu sa dvostrukom porcijom piletine i avokadom. 

Za Cezar salatu je potrebno:

- polovina ćabate ili prepečen tost hleb,
- 500 grama pilećeg filea,
- beli luk (jedan čen),
- peršun i so (po želji),
- dva jajeta,
- zelena salata (količina po želji),
- jedan avokado,
- parmezan.

Priprema: 

Pileći file začiniti solju, biberom i u njega utrljati čen izgnječenog belog luka. Izgrilovati ga i iseći na tračice. 

Zelenu salatu oprati i ručno usitniti. Hleb istostirati i iseći na sitne kockice, veličine krutona.

Skuvati dva jajeta u posoljenoj vodi, ostaviti da se ohlade. Za to vreme, očistiti avokado i iseći na kockice. 

Kada se jaja ohlade, oljuštiti ih i iseći na krugove. 

Dresing: 

- kašika maslinovog ulja,
- šoljica grčkog jogurta,
- sok od polovine limuna,
- tri kašike parmezana.

U dublju činiju postaviti prvo grilovanu piletinu, hleb, salatu, pa dodati avokado i jaja. Ostaviti da se malo ohladi. Sastojke za dresing umešati i preliti salatu.

Po želji dodati čeri paradajz, susam i peršun. Vreme pripreme oko 15 minuta. Količina je dovoljna za četiri osobe, ako niste Keti Ledecki.

Prijatno!

broj komentara 0 pošalji komentar