Čitaj mi!

I bogati plaču… potrošili milione na stanove u faličnom neboderu, tuže graditelje za 250 miliona dolara

Falični liftovi, curenje i užasna buka samo su neki od problema sa kojima su se suočili milioneri i milijarderi koji su kupili stanove u jednom od njujorških najskupljih nebodera.

Stanari Park avenju 432 tuže graditelje za 250 miliona dolara jer se nisu pobrinuli za 1.500 prijavljenih problema i falinki u zgradi, prenosi Bi-Bi-Si.

U tužbi se navodi da su građevinske falinke „ugrozile i izazvale neprijatnosti“ stanarima i njihovim gostima.

Neboder na Menhetnu je otvoren 2015. godine.

Neki od kupaca su Dženifer Lopez i njen bivši verenik Aleks Rodrigez, saudijski magnat Favaz Alhokair i mnogi drugi bogataši.

Među problemima koji se navode u tužbi pred Vrhovnim sudom Njujorka su i eksplozija električnih instalacija zbog kojih je ceo neboder bio bez struje, velika buka i vibracije.

Cev za otpad koja se pruža duž cele zgrade „zvuči kao bomba“ kada se u nju odlaže đubre.

Mnogi problemi navode se i kao „bezbednosni“. Primera radi, liftovi se često zaglavljuju i u njima su stanari ostajali zarobljeni satima.

„Vlasnici su platili desetine miliona dolara za svoje stanove. Ne samo da nisu dobili ultraluksuzne stambene prostore koji su im obećani, već je zgrada prepuna falinki i kvarova“, navodi se u tužbi.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 25. sep 2021, 15:24) - anonymous [neregistrovani]

zaigrala mecka

Bogati sve unistavaju, ukljucujuci i obrazovanje, kvalitet svega, samo da bi stavili sto vise u svoj dzep. Onda se utrkuju kako ce te pare sto gluplje da potrose i u umesto da pomogunu svima da planeta Zemja opstane, oni gledaju kako da nasele Mars. E, pa sad zanju sta su sejali... nece to obicnom svetu pomoci, ali su ovo potpuno zasluzili.

(subota, 25. sep 2021, 12:38) - anonymous [neregistrovani]

Нека плачу

Ијаоо, што ми жао, нека купе други небодер...

(subota, 25. sep 2021, 11:29) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Podstanar, bez svog krova nad glavom, otkidaš od usta za malo sobička i eto ti šta doživiš. Sirotinjo i Bogu si teška.