Čitaj mi!

Da li biste probali sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa

Mnogi stanovnici Londona su, kako bi lakše podneli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrednosti, spremni da probaju i sladolede neobičnog ukusa – kečapa i majoneza.

Širom sveta poznati su najrazličitiji ukusi sladoleda, od sipinog mastila, do krompira, sa aktivnim ugljem koji ga boji, kao i kornet, u crno, kukuruza, junećih iznutrica, slanine, piva, rakije, kanabisa, konjskog mesa, masti irvasa, kravljeg jezika, ali i kavijara, pa je došao red i na ukus pasulja.

Najnoviji projekat britanskih sladoledžija za najtoplije leto sastoji se od niza netradicionalnih ukusa koje, kako pišu britanski i američki mediji, pre možete naći u ostavi nego u frižideru za sladoled, a osim „Hajnc“ majoneza i kečapa, tu je i ukus pečenog pasulja.

Sladolede je kreirala Anja Hindmaš, koja je za glavne sastojke iskoristila neke od najtraženijih začina i gotovih jela.

Kupci su bili uzbuđeni što su probali neobične ukuse sladoleda, zapakovanih u tradicionalna pakovanja, sa originalnom markom kečapa i majoneza.

„Došli smo rano jutros, bili smo uzbuđeni kada smo čuli i morali smo da dođemo i probamo sve ove neverovatne ukuse“, kaže mušterija.

„Mislim da je najčudniji, verovatno kečap i pečeni pasulj. To je najneobičnija stvar koju biste ikada zamislili.“

Planirano je da ovaj hrabar poslastičarski projekat traje do 28. avgusta, a jedna od zaposlenih naglašava da su zalihe predviđene za šest nedelja prodali za samo četiri dana i da već imaju redovne potrošače.  

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. avg 2022, 22:39) - anonymous [neregistrovani]

Ne bih

To mu nesto kao tubu majeneze ili kecapa iz frižidera iscjediti u kornet.