Treći april

Trećeg aprila 1882, ubijen je Džesi Džejms, čuveni razbojnik i revolveraš. Već neko vreme među retkim ljudima u koje je imao poverenja bili su braća Ford, mada je Robert Ford u tajnosti pravio planove da izda Džejmsa i preda ga vlastima. Posle doručka, Džesi Džejms je čitao novine i naišao na vest za koju je shvatio da je braći Ford već poznata, ali da mu je nisu saopštili, što je u njemu, po svemu sudeći, pobudilo zrno sumnje. Po svedočenju Roberta Forda, bilo je jasno da je sve shvatio. Ipak, Džejms nije optužio braću Ford za izdaju, nego je otišao u drugu sobu. Ugledavši prašnjavu sliku na zidu, uzeo je stolicu, približio je zidu, popeo se i počeo da briše prašinu. Robert Ford ga je ustrelio s leđa.

Braća Ford su optužena za ubistvo, osuđena na smrt vešanjem, no guverner ih je pomilovao. Nakon toga su počeli da putuju Amerikom nastupajući kao zabavljači igrajući predstave u kojima je prikazivano Džejmsovo ubistvo.  

Dve godine nakon što je ubijen Džejms, Čarli Ford je izvršio samoubistvo. Osam godina nakon bratove smrti, Roberta Forda je ubio Edvard O'Kili. On je osuđen na doživotnu robiju, ali ga je guverner pomilovao. Nepune dve godine kasnije, O'Kilija je u samoodbrani ubio policajac Džo Barnet. Barnet, čovek koji je ubio čoveka koji je ubio čoveka koji je ubio Džesija Džejmsa, umro je od moždanog udara kao četrdesetdevetogodišnjak, u to vreme najstariji aktivni policajac u Oklahoma Sitiju. Nadživela ga je supruga i njihovih šestoro dece. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">