Забавник

Сујеверја су део културе и традиције сваког народа, која скоро несвесно упознајемо и прихватамо. Разликују се од народа до народа и рекли бисмо да су прилично маштовита, а нарочито је занимљиво знати и како су настала.

Уколико икада видите свраку у Великој Британији, потрудите се да јој се обратите са поштовањем: „Добар дан, госпођо Сврака. Како вам је господин муж данас?" Ако заборавите да је поздравите, пратиће вас лоша срећа целог дана...  У Русији избегавајте да се враћате кући ако сте заборавили нешто. А ако је нешто баш битно, немојте да звиждите у кући или ћете изгубити сав новац... У Француској постоји изрека: паук ујутро- несрећа. И друге животиње могу да донесу лошу срећу. Уколико вас птица погледа кроз прозор десиће се нешто лоше...

Фрида Кало и Дијего Ривера су највећи љубавни уметнички пар Латинске Америке. Звали су их "слон и голубица", иако се они ни најмање нису освртали на оно што се о њима прича. 

Она је била млада, ниска, црномањаста, састављених густих обрва и јаких наусница, талентована, болесна и врло несрећна. Он је био зрео мушкарац, огроман, с великим шакама и стомаком, талентован, здрав и срећан.

Он признати сликар, она потпуно непозната. Био је велики заводник, а она јако љубоморна. Кад су се 1929. венчали, имала је 22 године, а он 42, и ова разлика у годинама сметала је свима осим њима. Њој је с њим био први брак, њему трећи.

Волела га је до смрти, а он никад није престао да је вара.

У данашњу Забавникову музичку кутијицу смо спаковали неке времешне рокере којима много млађи мушкарци могу да завиде на изгледу. Открићемо како неки од њих одржавају форму и добар изглед!

Уредник и водитељ: Милена Шишкин

број коментара 0 Пошаљи коментар