Којекуда

Момчило Мошо Одаловић каже: деца су моји људи! Зато и пише за њих, а и његова биографија тако почиње - српски песник за децу и младе.

Наш данашњи Којекуда гост је рођен у Старом Грацком, код Липљана на Косову и Метохији. Основну школу је учио у завичају, гимназију у Косовској Митрoвици, а српскохрватски језик студирао у Приштини, где је дуги низ година радио као новинар у листу „Јединство". Уређивао је и „Ђурђевак", ћирилично гласило за основце. Свој родни крај морао је да напусти, као и многи Срби, и од 1994. године живи у Смедереву. Добитник је наших највећих књижевних награда.

У његовом дворишту дрвећу је наденуо имена, врапцима обезбеђује свакодневне оброке, а у кући је своје уметничке дарове преточио у, како их он зове, зиданице ( рељефне слике), у изрезбарене столице, у мале и велике скулптуре. Дивота једна.


Причу забележиле Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Којекуда Којекуда

Аутор:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]