Романо Тхем

Гошћа недељног издања Света Рома је Тања Јовановић, програм координатор у Фонду за отворено друштво у Лондону са којом разговарамо о приступу образовању припадника ромске заједнице.

Тања је из родног Ваљева, преко Београда и Будимпеште, стигла у Енглеску, тамо докторирала и започела каријеру. Осим тога што је једна од ретких Ромкиња у Европи која има докторат, наша гошћа је одлучила да своје знање и вештине искористи како би помогла другој ромској деци да остваре пун потенцијал. Тема њеног докторског рада је била управо приступ високом образовању припадницима ромске заједнице. Тања Јовановић је и програм координатор у Фонду за отворено друштво у Лондону и у разговору са Горданом Нешовић открива свој животни пут и шта је највећа препрека у образовању ромске заједнице.

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]