Новости дана

Приштинска скупштина усвојила је ноћас Нацрт закона о задацима, одговорностима и надлежностима приштинске делегације у дијалогу с Београдом. Усвојен је и буџет, као и нацрт статута комбината Трепча, а који се односи на општу организацију Трепче као акционарског друштва. Поводом најновијих одлука Приштине о промени Статута Трепче, реаговала је и Kанцеларија за Kосово и Метохију. Према речима директора Kанцеларије Марка Ђурића, на делу је наставак отимања и пљачке наше Трепче из 2016-те године коме смо се, подсећа, тада супротставили. Усвајање статута рударског комбината "Трепча" представља даљи корак у низу правног насиља које спроводи Приштина, изјавио је генерални директор "Трепча север" Јован Димкић. Упозорио је да су у односу на то, таксе "мало дете", јер ово, каже, може да има далеко веће негативне последице од такса. Димкић је рекао да Статут Трепче од почетка има крајње негативан предзнак да се ради о политичком акту који је усмерен пре свега ка отимању државне имовине Србије.

Вашингтон је информисао Москву писаним путем о условима за поновно покретање преговора о Споразуму о нуклеарним снагама средњег домета, јавља Тас позивајући се на неименованог званичника из Савета за националну безбедност Беле куће. Исти амерички званичник је рекао и да ће "само потпуно и проверљиво уништење руских ракета и опреме која уз њих иде, бити решење за руско кршење Споразума".

Мексички редитељ Алфонсо Kуарон најбољи је редитељ по избору Америчког удружења редитеља, јавља Ројтерс. Он је на церемонији у Лос Анђелесу награђен од еснафског удружења за свој полуаутобиографски црно-бели филм "Рома" о слушкињи у једној породици у Мексико Ситију 1970-их година, чиме је потврдио свој статус главног кандидата за новог Оскара. "Рома", која је већ добила највеће похвале критичара, има 10 номинација за Оскара, укључујући и оне за најбољи филм и за режију.

У 18-ом колу АБА лиге, од 17 часова, кошаркаши Меге дочекују Задар, а од 19 Kрка ће угостити ЕФ-ЕМ-ПЕ.

Уредник - Мирослав Војводић

Уредник - вести Ирена Јеловац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]