Новости дана

Председник Александар Вучић обиласком Пчињског округа почиње кампању "Будућност Србије". У плану је да у наредних месец дана посети више од 100 општина и грађанима представи резултате, постигнуте у претходних седам година и планове за даљи развој. На почетку кампање у Алексинцу је представљен пројекат "Норвешка за вас - Србија" вредан 4,27 милиона евра, којим је обухваћена  91-на локална самоуправа. Фокус је на унапређењу могућности за запошљавање најрањивијих група - попут жена и младих на селу, као и на побољшању локалне инфраструктуре.

Седница Савета безбедности Уједињених нација о Косову и Метохији на којој ће се расправљати о новом тромесечном извештају о раду Унмика биће одржана вечерас у Њујорку. Србију ће представљати шеф дипломатије Ивица Дачић. Седница почиње у 21 сат.

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер рекао је британској премијерки Терези Меј да Европска унија неће поново преговарати о споразуму о Брегзиту. Премијерка Меј у Бриселу са званичницима Уније разговара о условима за иступање Велике Британије из европског блока. Доњи дом британског парламента раније је затражио да Унија направи алтернативне аранжмане који ће гарантовати да неће бити такозване "тврде границе" између две Ирске, у случају да се Брегзит оконча без споразума.

После 18 месеци рекострукције, отворен је нови гранични прелаз Бајмок између Србије и Мадјарске. Повећан је број саобраћајних трака, постављен је видео надзор. Нови прелаз растеретиће Хоргош и Келебију, и у њега је уложено 2,1 милиона еура, од чега је  1.8 милиона дала је ЕУ, а 300 000 еура обазбеђено је из државног буџета.

У Берлину ће вечерас, пројекцијом данског филма "Љубазност странаца", бити отворен 69 - ти међународни филмски фестивал. Српска кинематографија значајно је присутна на програму овогодишњег "Берлинала".

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Ненад Селаковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]