У средишту пажње

Чак три четвртине очева не учествује у пословима око деце. Само 3% очева самостално преповија бебу, а трећина родитеља то ради заједно. За читање прича задужено је 36% мајки и само 6% очева. Слично је и када су у питању школски задаци – ту се ангажује више од 50% мајки и само 13% очева. Како оваква пракса утиче на наталитет у Србији? Шта још показују резултати истраживања о очинству у Србији?

Европска унија увела је обавезно и плаћено породиљско одсуство за тате. Да ли ће таква пракса заживети и код нас? Колики је раскорак између законске регулативе и система вредности, тј.обичаја и конкретних пракси?

Гост емисије је доц. др Драган Станојевић, социолог са Филозофског факултета, аутор књиге „Ново очинство у Србији, социолошка студија о праксама и идентитетима очева", која је управо објављена.

Одлуком Владе Србије враћају се субвенције на гориво за пољопривреднике. Који модел подстицаја ће се примењивати и колико је то значајно за пољопривредне произвођаче?

Саговорници су агроаналитичари Милан Простран и Чедомир Кецо и Зоран Сефкеринац, пољопривредник из Банатског Новог Села.

Емисију воде Ивана Прибићевић и Оливера Симић Милошевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]