Романо Тхем

Потпредседник бугарске владе и лидер ВМРО-а Красимир Каракачанов, познат по запаљивим изјавама о Ромима, изјавио је да је спреман да поднесе оставку ако његов концепт интеграције Рома не буде усвојен у парламенту. О томе шта подразумева његов концепт, више у првом делу емисије.

Премијер Македоније Зоран Зајев најавио је отпис застарелих дугова за струју који укупно износе 110 милиона евра. Социјалну меру отписа дуга  са нестрпљењем очекује  200.000 породица међу којима је много ромских.

Ограничавање приступа здравственим услугама породиљама и трудницама ромског порекла широко је распрострањен у Украјини, показао најновији извештај Европског Центра за права Рома.

Светски познати бенд „Мостар Севдах Реунион", који између осталог гаји и традиционално ромско музичко богатство, половином марта наступа у Београду.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]