Новости дана

Србија и читав регион јесу део Европе, Србија жели мир и сарадњу са суседима, да дели и буде део европских вредности, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић. Каже да Влада ради на томе да спроведе све европске стандарде, превасходно у интересу грађана. Реагујући на изјаву француске министарке за европске послове Натали Лоазо да сада стање Уније не омогућава нова придруживања, Михајловићева каже да је уверена да Србија и читав наш регион имају вредности којима могу да допринесу Европској унији, једнако како "свима нама недостаје примена стандарда како бисмо наше земље учинили ефикаснијим за грађане".

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич изјавила је да су у току напори да се постигне споразум између Београда и Приштине који би гарантовао одрживо решење, пренели су приштински медији. Према  речима Коцијанчичеве, такав споразум је хитан и одлучујући за обе стране.

Просечна плата у децембру прошле године била је 443 евра, објавио је Републички завод за статиску. У изјави за РТС директор Завода Миладин Ковачевић навео је да од јануара 2017-те постоји равномеран тренд раста зарада,па је са тадашњих 377 евра достигла 443 евра. Ковачевић је рекао да се од почетка прошле године примењује нови начин обрачауна зарада који је обухватнији и тиме реалнији, али да је због тога често и критикован.

Савет безбедности Уједињених нација одржаће данас, на захтев Вашингтона, седницу посвећену ситуацији у Венецуели, пошто су снаге председника Николаса Мадура спречиле током викенда конвоје са хуманитарном помоћи да удју у ту земљу. Сједињене Америчке Државе и многе западне и латиноамеричке земље подржавају опозиционог лидера Хуана Гваиду за привременог председника, док Русија, Кина и друге земље подржавају Мадура и противе се мешању у унутрашња питања Венецуеле.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Ирена Јеловац.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]