Дискриминација Рома носача пртљага

Повереница за заштиту равноправности, Бранкица Јанковић, утврдила је да је Београдска аутобуска станица дискриминисала припаднике ромске националне мањине који су радили на ношењу пртљага на тој станици.

ЕУ инфо кутак у Нишу покренуо је серију образовних радионица за децу и родитеље на тему вршњачког насиља. О томе ћемо разговарати са Бранкицом Красић, психотерапеутом.

Организације цивилног друштва и ромске породице протестовале су у Будимпешти због одлуке мађарске владе да не исплати компензацију ромским ученицима жртвама сегрегације у једној школи на истоку земље.

Невладина организација „ Млади Роми" у сарадњи с организацијом „Педагошки центар Црне Горе" организовала је тренинг за наставнике - менторе ученицима ромске и египћанске заједнице који похађају основне школе.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић.

svetroma@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]