Светски дан детета

Деца чине око 17% становништва Србије. Има их преко милион. Али њихов глас ни издалека није пропорционалан њиховом уделу у нашој популацији. Први јун је њихов дан, а ми истражујемо како живе деца у Србији и колико ми одрасли мислимо на њих и боримо се за њихове интересе?

Ова питања поставићемо нашим слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра", али и нашој саговорници Јелени Пауновић из Центре за права детета.

У емисији ћемо говорити о деци из још једног угла - шта су научила током онлајн наставе и да ли ће им нови вид учења користити у класичној школи? У томе ће нам помоћи психолог Марина Надејин специјализована за рад са адолесцентима и младима.

У дану када почиње даље попуштање мера у нашој земљи, чућемо и прилогБ иљане Шујдовић о томе каква је ситуација на тржишту некретнина после укидања ванредног стања.

Најавићемо почетак рада "драјв-ин" биоскопа на Ади Циганлији, као и отварање Туристичког инфо центра у наутичком селу "Бисер" у Бољевцима надомак Београда.

Говоримо и о конкурсу за фото приче о филантропији и солидарности који се истовремено спроводи у Србији и свим земљама Европске уније.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Будите уз ваш Радио Београд!

Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]