Програм бриге о старима у "Хлебу живота"

Од ове суботе "Доживети стоту" емитујемо од десет сати. А у првим минутима ћемо представити Програм бриге о старијима у Хришћанско-хуманитарном удржењу „Хлеб живота“. О помоћи у кући и подршци оболелима од деменције и њиховим породицама у доба короне говориће андрагог и стручни сарадник из „Хлеба живота“ Љиљана Несторовић.

Минуте за здравље резервисали смо за неке болести ока код старије популације. Током јула ћемо емитовати серијал реазговора о катаракти, жутој мрљи и глаукому.

У данашњој емисији, офталмолог др Дејан Рашић, доцент на Медицинском факултету у Београду, ће указати на факторе ризика за настанак катаракте, значај њеног раног откривања и на опоравак болесника после операције.

Наш репортер Александар Миливојевић ће нам открити благодети бањског драгуља - Сокобање. Разгледницу о лепотама из овог дела Србије "писаће" са директором Туристичке организације Сокобања Љубинком Миленковићем. Подсетиће  да у ово лечилиште "одете стари, а вратите се  млади и окрепљени". И тако од Римског доба, преко средњег века, до Бранислава Нушића и наших дана.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - (Фото/ А. Миливојевић)

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]