Труднице и млади у раљама короне

Настављамо да пратимо епидемиолошку ситуацију у земљи и региону. Од наших дописника сазнајемо какво је тренутно стање и колико грађани поштују прописане мере.

Колико су труднице угрожене коронавирусом? На шта би све требало да обрате пажњу, како да се заштите, када и коме да се обрате за помоћ? Одговоре даје др Ана Митровић из Гинеколошко- акушерске клинике "Народни фронт".

Последњих недеља, све је више младих заражених ковидом 19. Како им објаснити да вирус угрожава и њихово здравље и да чувајући себе, чувају и своје родитеље и старије грађане, као и како да своју младалачку енергију и жеље уклопе у "нову нормалност". Саговорник: Татјана Суботић, психолог Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Лидери 27 земаља Европске уније постигли су договор о пакету помоћи привреди и буџету за период од 2021. до 2027. године, "тежак" укупно 1.824 милијарде евра. Инструмент помоћи је вредан 750 милијарди евра и обухвата како кредите тако и бесповратне зајмове како би се сузбиле последице рецесије због ковида 19. За договор је требало чак пет дана и ноћи на моменте врло бурних преговора, али је основни мото фукнционисања ЕУ, компромис, ипак постигнут.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

број коментара 0 Пошаљи коментар