Питање од милион долара - када ће вакцина

У недељи за нама, када су бројеви новозаражених корона вирусом у појединим деловима света обарали неславне рекорде, вест да вакцина на којој раде стручњаци у Оксфорду  изазива имунолошки одговор подгрејала је глобално очекивање да це се у релативно кратком року произвести цепиво и најзад зауставити планетарно ширење заразе. Стручњаци међутим подсећају да нема пречица у производњи вакцине.

У Црној Гори је пропао још један покушај да тамошња влада и Митрополија црногорско приморска постигну договор о примени новог Законa о слободи вероисповести. Ha тврдње званичне Подгорица да је понудјена крајња линија компромиса, из Митроплије одговарају да неће насести на маркетиншки трик чији циљ је да се "Црква упише и третира као јучерашња, иако је она давнашња".

У Јапану би, да није избила пандемија, ових  дана, почеле летње Олимпијске игре. Одложене су за следећу годину, али део јавности у Јапану са подозрењем гледа на идеју организовања тако масовног догађаја у својој земљи. Наши спортисти се надају да неће изостати прилика за ново доказивање на највећем такмичењу. 

Уредник и водитељ Јелена Видић.

број коментара 0 Пошаљи коментар