Имунитетом против короне

Постоји ли тајна савршеног имунитета и како га стећи? Којим витаминима треба да градимо имунитет у време пандемије корона вируса, али и зашто претеривање са витаминима може да буде још штетније у случају ковида? Пошто се многи слажу да нас на јесен чека други талас заразе, да ли је сада време за јачање имунитета и на који начин?

На ова, и многа друга питања, одговориће Проф. др. Јасна Болпачић, начелница одељења за респираторну и нутритивну алергологију Клинике за имунологију и алергологију Клиничког Центра Србије и Проф. др Борислав Каменов, имунолог-педијатар, професор Медицинског факултета у Нишу.

Познат по својим културним манифестацијама, историјским знаменитостима и великим музејима, Беч је увек био водећа туристичка дестинација. Каква је ситуација данас, колико га је пандемија променила и шта је најактуелније у главном граду Аустрије испричаће нам Милорад Самарџија, председник А културе из Беча.

Представљамо вам Машу Сеничић, докторанткињу Факултета драмских уметности, сценаристкињу, песникињу и новинарку, добитницу награде " Душан Васиљев " за збирку поезије " Повремена попут викенд насеља ".

Како да природу унесемо у наше животно или пословно окружење? Савете за уређење стана, терасе или дворишта и квалитетнији живот у доба изолације и смањеног кретања даће вам пејзажне архитектице Милена Цвијетић и Маја Димитровска, које вам поручују да свако од нас заслужује свој делић природе и зеленила.

Аутор: Драгана Живојновић.

број коментара 0 Пошаљи коментар