Читај ми!

Одржан фестивал “Златна пчела”

У Бечу је, овог викенда, одржан традиционални, шести по реду, музички фестивал “Златна пчела”, уз прописане мере и ограничен број учесника. Наши саговорници ће бити Милорад Самарџија, организатор фестивала и председник Удружења “ А- Култура” из Беча, професор Момир Мариоковић и мали учесници Јован Стевић и Енис Карага.

У историји Аустрије исписана су имена многих Срба, али свакако једно од најзначајнијих је име Пауле вон Прерадовић Молден. Ова Српкиња је аутор текста актуелне аустријске химне и вечерас ћете чути причу о њеном животу.На почетку емисије, Александар Саша Станковић, један од оснивача Удружења Срба у Аустрији, пренеће нам  како се Беч опоравља после најновијег терористичког напада.

У директном укључењу из Чикага наш дописник  Александар Жигић ће описати прво јутро у  Америци после тек окончаних председничких избора.

Уредник и водитељ је Драгана Живојновић.

veceras.zajedno@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вечерас заједно Вечерас заједно

Аутор:
Уредник редакције, водитељ и уредник емисије Гордана Глигорић Гаговић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]