Читај ми!

Јутро после - америчких председничких избора

Очигледно једина тема, и то глобално посматрано, која је успела, макар на кратко, да потисне вести о борби против вируса корона јесте - борба за место првог човека Сједињених Америчких Држава! Како наш програм почиње мало по затварању биралишта, логично је да ће и то бити и прва тема којом ћемо се бавити. Уз извештаје, анализе и коментаре, понудићемо и вама да у "Питању јутра" кажете своје мишљење о томе колико избор председника Америке утиче на политику и дешавања у целом свету.

Представићемо вам и Небојшу Ђурића, вишег асистента математике на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету у Бањалуци, који је решио је математички проблем стар више од 40 година.

Чућете и шта се мења у обележавању енергетских разреда техничке робе, посебно беле технике, према новим правилима за то у Европској унији, те да ли ће се, како и када она односити и на исту робу произведену или купљену код нас.

Поћи ћемо у сусрет овогодишњој Европској ноћи истраживача, а говорићемо и о програму 6. филмског фестивала Косова и Метохије који се одржава у Дому културе у Грачаници те о новој интернет страници kulturnestanice.rs у оквиру програма "Нови Сад - Европска престоница културе".

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]