Читај ми!

Коронавирус и кућно лечење

Повећање броја заражених коронавирусом допринело је и томе да је велики број људи у самоизолацији, и све је више оних који се лече код куће. Подсетићемо шта је све потребно учинити у том случају, и како заштити здраве укућане? Каква су правила хигијене препоручена? У ком тренутку је неопходно отићи у Цовид амбуланту?  Да ли је прихватљиво носити маске за лице више пута и дезинфиковати их алокохолом? То су нека од питања на која одговара епидемиолог.

Питамо психолога какве могу бити реакције људи  када утврде да су  заражени коронавирусом, колико је тешко поднети потпуну изолацију и самоћу током болести.

Светски дан науке за мир и развој, који је установљен са циљем да се скрене пажња на потребу за новом везом између науке и друштва, обележава се данас. Говоримо о важности присуства науке и научних сазнања у што ширим слојевима друштва.

Друштво за српски језик и књижевност ових дана обележава годишњицу оснивања. Посветићемо пажњу  Декларацији о неопходности повећања броја часова српског језика и књижевности у основној и средњој школи, која је покренута  на Првој интеркатедарској србистичкој конференцији, одржаној ове године у Тршићу.

Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар