Читај ми!

Како се пише

Време заиста спорије пролази када чекамо да нам стигне нека важна порука. Један мој пријатељ јавио се на конкурс неког предузећа, које је тражило пословне партнере за нови амбициозни пројекат. Одговор је добио путем електронске поште. Почетак поруке гласи овако: “Поштовани, безобзира на то што су нам до сад стизале и повољније понуде, определили смо се за Вашу. Радујемо се отпочињању сарадње ујесен ...”

Након што је поменути пријатељ одговорио на овај имејл љубазно се захваљујући његовом пошиљаоцу на указаном поверењу, добио је нову поруку, сада са више детаља о будућим задужењима. Писало је: "Радно време почиње рано из јутра, па се надамо да Вам то неће представљати проблем. Наша организација послује са доста страних партнера, па неће бити на одмет напоменути да је радно време код нас флексибилно. Треба имати на уму и да ни један наш пословни партнер не узима у обзир разлике у временској зони, акамоли да има разумевања за проблеме са којима бисмо се могли суочити прилагођавајући се његовој временској зони..."

Аутор текста - Аљоша Миленковић, студент (Српски језик и књижевност, Филолошки факултет, Београд)

Глумац - Феђа Стојановић.

Уредник Мирјана Блажић. 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Српски на српском Српски на српском

Аутор:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]