Читај ми!

Када се вратити физичким активностима после прележаног Ковида 19?

Данас се обележава Светски дан превремено рођених беба, тај дан се по десети пут обележава у свету, са идејом да се пажња друштва усмери на озбиљне проблеме превремено рођених беба и њихових родитеља. Тим поводом овог јутра разговарамо са Вером Бикицки Ивезић, председницом Удружења родитеља превремено рођених беба „Мали див“.

Немачка влада, у оквиру Глобалног програма „Миграције за развој", који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, помаже Србији да реинтегрише повратнике. Повратници се суочавају са изазовима у социо-економској реинтеграцији, пре свега у вези са укључивањем на тржиште рада и образовни систем, као и у приступу социјалним и здравственим услугама. То је посебно постало видљиво током пандемије коронавируса. О изазовима, проблемима и подршци повратницима, али и локалном становништву овога јутра разговарамо са Свјетланом Ђокић, националном координаторком програма „Миграције за развој".

У нашој емисији можете сазнати када и како на најздравији начин можете да се вратите редовним физичким активностима после прележаног Ковида-19. Наш саговорник биће др Ненад Дикић, кардиолог из Антидопинг агенције Републике Србије.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.
број коментара 0 Пошаљи коментар