Читај ми!

Од данас на снази нове мере у борби са коронавирусом

После састанка са директорима ковид болница, министар здравља Златибор Лончар каже да је у Београду за 24 часа прегледано скоро 5600 људи због сумње на вирус корона. Лончар истиче да је готово 5000 пацијената смештено у болнице широм Србије, те да се због недостатка болничких капацитета проналазе нови. У ковид систем ушле су и Селтерс бања у Младеновцу и Бања Ковиљача, а министар Лончар најавио је и отварање привремене Војне болнице у Нишу. Да би се спречило ширење вируса, од вечерас ће сви угоститељски објекти бити затворени од 21 час до 5 ујутру, у наредних 14 дана. Та мера неће важити за апотеке, доставу хране, бензинске пумпе за точење горива и привреду која ради у трећој смени.

Председник Србије Александар Вучић уручио је одликовања - 4 златне медаље за заслуге и 6 за ревносну службу поводом Дана Војске Србије. Честитајући  одликованима  официрима И подофицирима председник Вучић  је рекао је да су  они својим радом показали да су достојни потомци наших славних предака. Захвалио је свим припадницима војске на ангажовању током епидемије ковида 19.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин и републички јавни тужилац Загорка Доловац разговарали су о сарадњи јавних тужилаштава и МУП-а у наредном периоду. Сагласили су се да су блиска сарадња полиције и тужилаштва услов за успешну борбу против криминала и превенцију криминалитета. Договорено је да ће посебна пажња бити посвећена откривању и гоњењу тешких кривичних дела у области организованог криминала и корупције, а надлежне полицијске управе и јавна тужилаштва ангажоваће додатне људске и материјалне ресурсе ради бржег деловања и бољих резултата.

Радови на брзој прузи од Београда до Новог Сада биће додатно убрзани, како би тај део био завршен најкасније до краја наредне године, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић. После састанка са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, министар је истакао да 2021-ве треба да почну и радови на изградњи Фрушкогорског коридора, односно брзе саобраћајнице од Руме до Новог Сада.

Познати глумац Иван Бекјарев преминуо је у 74-ој години, после борбе са корона вирусом. Остаће упамћен као првак Југословенског драмског позоришта и по бројним улогама на филму и телевизију. Поводом смрти Ивана Бекјарева, телеграм саучешћа породици преминулог глумца упутили су председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Владимир Михајловић.

Продуцент Светлана Стевановић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]