Најтежи дан до сада – нових 27 жртава ковида, још 5.613 заражених

Према последњем пресеку, у Србији је за 24 сата од ковида 19 преминуло 27 особа. Потврђено је 5.613 нових случајева заразе коронавирусом. У болницама је 5.317 људи, а на респираторима 182 пацијента.

После треће и финалне фазе тестирања, вакцина компаније "Фајзер" показала је да је ефикасна 95 одсто у спречавању инфекције коронавирусом, чак и код старијих људи, као и да нема озбиљних ризика по здравље.

Председник Александар Вучић је изјавио да је Србија данас добила једну од три најмодерније рафинерије у региону, пошто је постројење "Дубока прерада", кључни пројекат друге фазе модернизације Рафинерије нафте у Панчеву, почело са радом. Постројење је, притиском на тастер, покренуо председник Вучић, након што су генерални директор "Гаспромњефта" Александар Ђуков и министарка рударства и енегетике Зорана Михајловић деактивирали сигурносни систем, у командној сали рафинерије.

 

Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]