Читај ми!

Ускоро још један пакет помоћи привреди

Вакцинација против коронавируса готово нигде не иде очекиваним темпом.  Зато ће се  лидери Европске Уније позабавити овом темом. Разговараће се и о набавци вакцина за Западни Балкан. У међувремену  бројеви заражених незадрживо расту. У Магазину проверавамо  каква је ситуација у Ирској, Португалији и Италији.

Држава најављује да ће до Сретења  бити донет нови пакет економске помоћи привреди. У којим областима је домаћа економија највише погодјена и коме би требало усмерити додатни новац?  Како би оваква одлука могла да се одрази на буџет и финансије? То су нека од питања за  професора Економског факултета, Љубодрага Савића.

Једна од најпогођенијих привредних грана у свету је ауто-индустрија. Ових дана завршено је  спајање компаније "Фиат Крајслер аутомобили" и "Пежо Ситроен групе". Сматра се да  то отвара ново поглавље у овој области, јер је циљ  интеграције да се обезбеди што више новца за  инвестиције у производњу електричних возила. О томе, али и позицији Србије пред налетом нових технологија у ауто-индустрији, разговараћемо са новинаром Драганом Милутиновићем.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

број коментара 0 Пошаљи коментар