Епидемијска ситуација благо побољшана

У Србији је мање првих прегледа у ковид амбулантама, и више отпуста него пријема на болничко лечење. Иако је епидемијска ситуација нешто боља, нема места опуштању и мере се и даље морају поштовати, изјавила је за РТС директорка Института Батут Верица Јовановић. Да бисмо достигли колективни имунитет неопходно је зауставити ширење вируса и имати континуитет у вакцинацији, каже Јовановићева. Према њеним речима, Србија тежи да вакцинише и до 70 одсто популације. Додала је да, уочи ускршњих и првомајских празника, медицински део Кризног штаба анализира све параметре на основу којих даје препоруке за даље деловање и да је једна од значајних мера и појачана контрола на граничним прелазима.

Светска здравствена организација продужила је глобално здравствено ванредно стање због пандемије ковида-19 за још три месеца. У тој организацији тврде како свет има начине да глобалну пандемију стави под контролу у наредним месецима. Тренутно је највеће жариште Индија. У тој земљи је шести дан заредом око 200 хиљада новозаражених.

Више јавно тужилаштво у Јагодини формирало је предмет поводом тврдњи Маринике Тепић на јучерашњој прес конференцији, као и захтева, који је поднео тужилашту председник Скупштине општине Јагодине и лидер Јединстеве Србије Драган Марковић Палма, за утврђивање свих околности у вези са наводима са те конференције. Тепићева је изнела тврдње на рачун Марковића и још неких особа, за подвођење жена и девојчица у Јагодини. На конференцији је емитован и снимак наводног сведочења мушкарца чији је идентитет застићен и лик замагљен, а који тврди да је упућен у те случајеве. Виши јавни тужилац у Јагодини Радослав Вучковић потврдио је за РТС да је дат налог полицији за прикупљање свих потребних обавештења, а потом ће бити одлучено да ли је евентуално извршено неко кривично дело. Марковић је читав случај назвао измишљотином.

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће током ове године бити одржана два кола наградне игре "Узми рачун и победи", прво од 15. маја до 15. јуна, а друго током септембра и октобра. Грађани већ од данас могу слати коверте. Важиће рачуни издати од 1. априла, рекао је Мали. Услови ће бити непромењени - у ковертама треба да буде најмање десет рачуна или 10 слипова, са минималним износом од 100 динара на рачуну. Наградни фонд износиће 350 милиона динара. Биће подељено 16 станова и 60 аутомобила фијат 500 ЕЛ.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Ирена Јеловац
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]