Хипократија

Станко Стoјиљковић - до Шангаја и натраг

Гост данашње емисије је господин Станко Стојиљковић, легендарни новинар и у нашем делу света утемељивач новинарства посвећеног науци.

Писци посвећени популаризацији науке, најмалобројнији су и најцењенији у својој професији, зато што својим радом и јавним ангажманом, међу младима буде жељу и интересовање за науку. Можемо се запитати, ко би међу нама, који нисмо у научним водама, икада чуо за Шангајску листу рангираних универзитета по научном доприносу нашј планети, да није господина Станка Стојиљковића. Господин Стојиљковић, који се од почетка седамдесетих година бави новинарством, објавио је и 7 значајних књига о научним кретањима и достигнућима у свету, а о значају свега онога што је радио и још увек ради, говори и свечана академија коју је овог месеца у његову част организовала Српска академија наука и уметности.

Наш драги, уважени гост говориће нам о главним болестима науке у Србији и региону и о значају популаризације науке међу младима и старима, зарад укупног развоја друштва и његове добробити.

Eмисију припрема и води проф. др Момчило Б. Ђорђевић.  

број коментара 0 Пошаљи коментар