Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У данашњим Културним круговима најављујемо велику путујућу изложбу савремене немачке уметности која обухвата радове настале од друге половине 20. века до данас. Изложба "На путу око света. Уметност из Немачке", биће отворена од 24. јануара до 25. марта и обухвата око 300 радова од око стотину уметника. Упознаћемо се и са новим члановима УЛУС-а за 2019-ту годину на изложби која је отворена синоћ у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић", која даје прилику за сагледавање, упоређивање и валоризовање уметничких домета ствараоца из целе земље.

Пратићемо и уручење књижевне неграде "Чедомир Мирковић" чији је добитник Мићо Цвијетић, као и почетак обележавања 45. рођендана Новосадског позоришта Ujvideki Szinhaz традиционалним Драмским такмичењем мађарских војвођанских писаца.

Емисију уређује и води Тања Живковић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]