Позитивна трема

Разговор са тромбонистом Игором Ранковићем

Похађао је средњу музичку школу Корнелије Станковић, у класи професора Рудолфа Коцмана и Горана Одовића, соло тромбонисте Београдске филхармоније. Дипломирао је тромбон на ФМУ у Београду, у класи професора Винка Валечића. Сарађивао је и са другим еминентним педагозима као што су Пер Бревиг, Дејвид Финлејсон и Еби Конант.

Ранковић је наступао као соло тромбониста Симфонијског оркестра РТС, као и бас тромбониста СО РТС и оркестра опере Мадленианум у Београду. Године 2013. активно је учествовао на фестивалу Слиде Фацторy у Ротердаму. У Београдској филхармонији је запослен од 1996. године, на месту другог тромбона.

"Посебно сам поносан на двадесет две година свирања у Београдској филхармонији.

Ја сам заљубљеник у аутомобиле и путовања по свету, и отац три девојчице."

Аутор емисије: Ана Ћирица

број коментара 0 Пошаљи коментар
Позитивна трема Позитивна трема

Аутор:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]