Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У данашњим Културним круговима пратићемо свечану доделу награде Фондације "Тања Петровић" новинару недељника "Време" Теофилу Панчићу за изузетан допринос афирмисању културе и уметности у медијима. Фондација је основана у знак сећања на прерано преминулу новинарку Тању Петровић која је свој професионални живот посветила овој области и њеном медијском промовисању.

Дан Народне библиотеке Србије, 187. година постојања биће обележен доделом националне награде из области библиотекарства "Јанко Шафарик", отварањем изложбе "Жене у српском Ђуре Јакшића", разговором са књижевником Гораном Милашиновићем и представљањем најновије издвачке продукције.

Данас се обележава још једна значајна годишњица, 70. година од оснивања јединственог Музеја Вука и Доситеја, када ће бити представљена књига кустоса Елиане Гавриловић под називом "Музеј Вука и Доситеја 70 година од оснивања". У дневном магазину о култури говорићемо и о 47. ФЕСТ-у, као и другим занимљивим догађајима који привлаче пажњу културне јавности.

Емисију уређује и води Тања Живковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]