Кон анима

Гост емисије је Горан Крнета, бас

Емисија Кон анима биће занимљива нашим слушаоцима јер је гост први солиста опере Српског народног позоришта у Новом Саду, бас Горана Крнета.

Осим чињенице да немамо често прилику да слушамо једног баса мора се напоменути да је и музички репертоар за ову боју гласа занимљив и интересантан. То се на пример може рећи за једну арију Лепорела из Моцартове опере Дон Ђовани или за арију Гремина из опере Eвгеније Оњегин, Петра Иљича Чајковског. Поред тога, Крнета је занимљив саговорник од кога се могу сазнати многе појединости везане за његов вокални фах,  као и за начин рада којим он остварује своје ликове на сцени. Поред Моцарта и Чајковског у музичком делу ће бити емитоване арије из опера Ђузепа Вердија и Ђоакина Росинија као и једна ораторијумска арија из Хајдновог вокално-инструменталног дела Стварање света.

Аутор емисије: Владислава Вуколић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Кон анима Кон анима

Аутор:
Владислава Вуколић

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]