Време музике

Кјанг Ва Чанг

Фебруара 2016. године виолинисткиња Кјанг Ва Чанг снимила је три сонате и три партите Јохана Себастијана Баха и убрзо одржала турнеју на којој је тај програм интегрално изводила. Сви концерти били су унапред распродати, делом због високог угледа ове уметнице, делом због тога што се на тако захтеван извођаки подвиг усуђује ретко који виолиниста, али можда највише због околности да је Чангова због повреде леве руке пуних пет година била одвојена од инструмента и ове интерпретације припремала, највећим делом, у својој музичкој машти.

Додатно светло на размере њеног тријумфалног повратка баца и податак да је успела да га оствари са пуних 68 година, после пола века присуства на највећим светским сценама, и скоро шест деценија проведних на концертном подијуму.

Несвакидашњем уметничком и животном путу Кјанг Ва Чанг посветили смо данашње Време музике. Слушаћете њене најновије снимке, као и оне који су обележили почетак њене каријере: дела Јохана Себастијана Баха, Габријела Фореа, Феликса Менделсона, Петра Чајковског и Камија Сен-Санса.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. нов 2019, 14:08) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Svira kao robot, beslovesno i bez razumevanja. Ubi Baha.