Eпископ ремезијански Стефан Шарић

Гост је Његово преосвештенство епископ ремезијански господин Стефан (Шарић), викар Његове светости патријарха српског господина Иринеја и старешина Храма Светог Саве

Шта за православни српски народ у отаџбини и расејању значи завршетак изградње Храма Светог Саве; докле се стигло са радовима; колико је Храм Светог Саве место не само заједничке и појединачне молитве него молитве у најширем смислу речи, што јесу многобројни културни догађаји организовани у крипти Храма; може ли Црква живети и вршити своју улогу помоћу медија и онлајн платформе и какав је однос Цркве, медија и образовног система - нека су од питања постављена преосвећеном владики Стефану.

Владика подсећа и да је Црна Гора српска Спарта, као и да је пандемија ковидом 19 показала ко је какав човек и колика је вера у нама, као што се у снегу покажу сви трагови.

Разговор води Драгана Вељковић, а уредник Агоре је Снежана Бићанин.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 23. мај 2020, 12:31) - anonymous [нерегистровани]

Episkop Stefan

Pevise kontradiktornih informacija tako da ne moze bas da se shvati sta je Preosveceni hteo da kaze da bi se izvukla neka pouka. Najvaznije je reci jasno sve i nazvati stvari pravim imenom.