Православље и вештачка интелигенција

Александар Петровић

Први озбиљан хришћански одговор на изазове вештачке интелигенције у Србији дао је зборник радова „Православље и вештачка интелигенција/ Речник технологије и двоструки Логос: допринос дијалогу науке и религије"

Уредници зборника „Православље и вештачка интелигенција" су Александар Петровић и Александра Стевановић, а издавач је, у оквиру пројекта „Наука и православље широм света", Институт за историјска истраживања Националне хеленеске фондације за истраживања (Атина, 2019).

Аутори сабрани у овом издању баве се низом значајних тема: Татјана Паунеску пише о Речнику технологије и предвиђању будућности, Александар Петровић се бави средњим веком и вештачком интелигенцијом, Сузана Полић се дотиче проблема изазваних тзв. електронском персоналношћу, Александра Стевановић четвртом димензијом Речника технологије, Драгиша Бојовић настоји да изврши поређење Речника технологије и Црквених студија, а Саша Гајић указује на технолошко-теолошке дилеме у доба постмодерне.

О зборнику радова „Православље и вештачка интелигенција/ Речник технологије и двоструки Логос: допринос дијалогу науке и религије", разговарамо са уредником проф. др Александром Петровићем.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 05. авг 2020, 11:25) - Miki [нерегистровани]

Cestitka

Dajte sto vise profesora Petrovica. Na razne teme.