Читај ми!

Сандра Стојановић

Сандра Стојановић „Реци ми шта желиш, шта стварно, стварно желиш", Галерија Ремонт, Београд

Уметница Сандра Стојановић, инспирисана ситуацијом у вези са пандемијом вируса корона и изазовима које она носи, представља се у галерији Ремонт у Београду изложбом „Tell me what you want, what you really, really want" (Реци ми шта желиш, шта стварно, стварно желиш) која је отворена без публике - виртуелним вођењем о излагању новим ризицима, потребама и стварности, који су у фокусу тог уметничког пројекта.

Као неко ко се посветио излагању уметности, Сандра Стојановић се суочила у ситуацији пандемије са новом дилемом - да ли су окупљања у трећем таласу пандемије стварно вредна ризика којима излаже посетиоце и да ли уметник треба да има посебну друштвену одговорност у актуелној ситуацији. За њу је, како је навела, одговор био једнозначан - ниједна „уметност" није вредна живота, а посетиоци су ти који одлучују о ризицима којима се излажу... докле год су их свесни.

Изложба је лична, али је јавна - у физичком је простору, али је „Отварање на које се не долази" реализовано 2. новембра само преко Инстаграм профила Ремонта.(извор: SEECult)

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар