Читај ми!

Еколошки магазин

Прво посади дрво

Закон о рударству добиће или претрпети одређене измене и допуне. Неко ће после њих добити, а неко трпети. Шта брине еколошке активисте, зашто је Меморандум о разумевању Владе и компаније Рио Тинто „акциони трилер" и каква је атмосфера у Лозници и околини због све ближе могућности отварања рудника литијума - о томе говоре Звездан Калмар из Коалиције за одрживо рударство и Марија Алимпић из Удружења Заштитимо Јадар и Рађевину.

У Бечу су ноћ искористили да ископају платан стар осамдесет година и пребаце га на друго место јер је сметао изградњи метро станице. Бечке власти нису ни душевне ни у свим ситуацијама високо свесне, само су биле довољно паметне да не изазивају бес грађана и да одустану од сече. Код нас дрвеће није безбедно ни ноћу, ни дању, ни празником. Ипак, нису сви фасцинирани подземним гаражама и профитом, а нису ни најбројнији. О дрвећу, с љубављу: др Воислав Васић, Катарина Самуровић, Љубомир Попара и Јасмина Маџгаљ.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.     

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 21. феб 2021, 11:50) - Данијела С [нерегистровани]

Драга Александра,

Хвала Вам на још једној дивној емисији. Хвала Вам што нам отварате очи. Колико паметних људи у Вашим емисијама, а ко нама седи у Скупштини и о чему они причају!?!?
Чуду не могу да се начудим!!!
С обзиром на тематику коју обрађујете, Ви заслужујете ударне термине на телевизији, сваког дана!