Читај ми!

Еколошки магазин

Саосећајно пролеће

Посета делегације Енергетске заједнице Србији прошла је боље него што смо заслужили. Није лепо што нисмо испунили обавезе, али ето нам још мало времена да се саберемо, покажемо да смо схватили шта значи потписати обавезујући споразум и, са великим закашњењем, почнемо тако и да се понашамо. Мање-више Европа, али грађани ће се јако радовати смањењу емисија сумпор-диоксида. Чућете Александра Мацуру, програмског директора РЕС Фондације.

Почела је акција Саосећајно пролеће, коју заједно спроводе веганске организације из Србије и Хрватске. Послаће јасну поруку продавницама хране, пекарама и бензинским станицама да желе бољу понуду веганских производа, а планирају и да помогну животињама у азилима. Тамара Јевтовић, на пример, жели вегански сладолед и вегански воћни јогурт које не мора сама да направи.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Ђуро Свилар, аутор популарне емисије Питајте Ђуру, која је променила формат из радијског у телевизијски и сада се емитује на Новој С.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић  

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. апр 2021, 09:07) - Sic semper tyrannis [нерегистровани]

Veganska inicijativa Srbija

Veganska inicijativa za uvođenje veganskoj jelovnika u sve restorane javnih institucija Srbije zvanično je počela pokretanjem peticije. Pored zdravlja nacije ovo ce imati dalekosežne ekonomske koristi. Pogledajte tekst peticije...