Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

У емисији Културни кругови најављујемо 66. Стеријино позорје, које ће вечерас бити отворено у Српском народном позоришту у Новом Саду. Биће речи и о изложби „Ефекат прегледа", која је пред нама у Музеју савремене уметности у Београду. Пројекат „Ефекат прегледа" бави се разнородним еколошким проблемима, с намером да подстиче развијање свести о неопходности заштите животне средине, а ми ћемо о изложби чути „из прве руке", од Мирјане Бобе Стојадиновић, која је била на кустоском вођењу уочи отварања.

Биће речи и о изложби Марије Јанићијевић „Пејзажи сећања", која је отворена у Малом ликовном салону Народног музеја у Крагујевцу, а најавићемо и премијеру представе „Хајди" Милене Деполо (по мотивима романа Јохане Шпири) у режији Ђурђе Тешић, која ће бити изведена у Позоришту „Бошко Буха".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]