Читај ми!

Доброта и најтврдокорније срце отапа

Документарни програм

Александра Гајић Стојковић - Алекс Сашка, рођена је у Сарајеву и по занимању је медицински радник - физиотерапеут, са великим искуством рада у болници. Као резултат тог рада, за Удружење слободних уметника Аустралије објавила је књигу практичне психологије „Изазов 30 дана", која представља комбинацију психолошке радионице и путописа, у коме је до пуног изражаја дошао њен таленат за приповедање. Ово дело привукло је посебну пажњу Срба из расејања, пре свега захваљујући порталу „Тамо далеко" из Данске, знаменитог српског новинара и патриоте Здравка Елеза.

Након објављивања психолошког практикума, добила је многобројна писана сведочанства у којима су читаоци представили како су кроз приручник пронашли унутрашње задовољство, мотивацију и постигли велике успехе у раду на себи кроз 30 дана. Намера ауторке је да у другом издању објави сва сведочанства захвалних и успешних читалаца, како би се представила делотворност и успешност овог јединственог психолошког практикума.

Александра је члан Удружења писаца Србије и Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању (УСКОР).

Објавила је и бајку за децу и одрасле „Матеј и анђео", која на најлепши начин деци дочарава борбу између добра и зла. Сугестибилно и топло побудила је веру у добро и у анђела чувара, који носи поруку - „Верујте да доброта и најтврдокорније срце отапа".

Добитник је Повеље за освојено 1. место на конкурсу „Топла реч 6", у специјалној категорији - Описна поезија, за песму „Умрла села", као и Златне плакете у категорији - Кратке приче, на Међународном фестивалу ромске прозе и поезије „Јатаган мала".

У припреми за штампу је њена збирка приповедака „Приче из старе шкриње", која је освојила 1. место на конкурсу за најбољу необјављену збирку приповедака на манифестацији „Дрински сусрети 2021", у организацији издавачке куће „Ас Оглас" из Зворника, власника и издавача Дејана Спасојевића.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

 

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 28. јан 2022, 10:29) - Sanja S. [нерегистровани]

Knjiga Izazov 30 dana

Poštovana redakcijo. Redovno slušam Vaše emisije i svaki put se obradujem nekoj novoj gosći ili gostu. Tek sam pre dva dana preslušala ovu emisiju o knjizi i zamolila bih Vas ako možete da ponovite njeno učešće. Veoma lepo govori i umiruje saznanjem da imamo još onih koji prave vrednosti cene.
Zamolila bih Vas za adresu dotične kako bih poručila njene knjige. Imam tri unuka, rođeni su isti dan -trojke i jedan od njih se zove Matej.
Marko, Matej i Maksim.
Mnogo sam se obradovala i molim Vas kako da dođem do njenog kontakta. Želim da čitamo skupa.
Hvala unapred.
Sanja- Stara Pazova

(понедељак, 24. јан 2022, 10:18) - Живко [нерегистровани]

Књига Ваше гошће Алекс Сашке Изазов 30 дана

Поштована редакцијо, можете ли молим Вас поновити учешће Ваше гошће на тему њене књиге а везано за психологију. Молио бих Вас да рецимо прича о овој садашњој ситуацији и како је она превазилазила узнемиреност због короне. Који су то алати којима се служила и како је помагала себи или могуће и другима. Видео сам овај програм на фб.мог пријатеља и врло сам заинтересован,па сам књигу пожелео и наручио, али би ми врло пријало, верујем многима, да поразговара са свима нама на тему страхови и циљеви,када је већ те струке. Многи су страдали психички од ове пошасти па Вам нудим једну лепу тему за Ваше верне слушаоце. Срдачан поздрав

(субота, 22. јан 2022, 16:38) - Младенка Жарковић [нерегистровани]

Књига за изазов

Поптована редакцијо и новинарко. Наручила сам одавно књигу ваше гошће.
Све је тако како је рекла. Нисам се одмах снашла али ми је све објаснила када сам је преко фб.питала.
Књига је врло лепа. Имала сам страхове сада сам боље.
Питала сам докторку за савет и рекла је да читам књигу.
Онда сам све радила како је писало. Било ми је све много боље. Сад ме опет некада ухвати страх али нешто прочитам из књиге и буде ми боље.
Хвала Сашка и лепо је да још неко зна за њу.
Поздрав вама.

(субота, 22. јан 2022, 01:38) - Биљана Ђоровић [нерегистровани]

Одговор

Поштовани, доставићемо вам тражене информације путем емаила.

(петак, 21. јан 2022, 20:16) - anonymous [нерегистровани]

iZAZOV 30 DANA KNJIGA

Sašku pratim na blogu i njeno pisanje već par godina. Sveže, uvek snažne i upečatljive pripovetke. Sa porukom jakom. Veoma lepo. Drago mi je da ste čuli za nju. Redovno pratim njen rad. Imam knjigu Matej i anđeo, poručio sam za unuka. Prelepa knjiga i bajka u rangu sa Andersenovom "Devojčicom i šibicama". Ovakvi sadržaji nam jako trebaju , a ne pogani koje nam kvare decu. Lepo.

(петак, 21. јан 2022, 19:56) - Ружа М. [нерегистровани]

ИЗАЗОВ 30 ДАНА

Све честитке новинару и госпођи која се преставила. Дуго нисам овако уживала. Искрена, пријатна са врло лепом бојом гласа. Неко ко данас позива на праве вредности је реткост. Лепа емисија која ми је изазвала сузе. Госпођа млада а јасна- породица је стуб друштва и природно окружење. Желела бих имати ту књигу. Молим Вас како наручити? Где да оставим своје податке. Хвала. Жељни смо оваквих емисија

(четвртак, 20. јан 2022, 17:59) - JOVAN DAKIC [нерегистровани]

,,Izazov 30 dana,,

Postovani,
Najlepse Vas molim,da mi preporucite,gde mogu da kupim knjige ove cestite spisateljice,Voleo bih i da je licno upoznam,jer je ona moja bliska zemljakinja,
mozete li mi ovo obezbediti.
Unapred Vam hvala
JOVAN DAKIC BEOGRAD,Rakovica
Ul.Crnojevica 2-g Telefon 063/209 - 377
E-mail;dakicjovan38@gmail.com

Говори да бих те видео Говори да бих те видео

Аутор:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]