Читај ми!

Владимир Јанковић

У данашњој епизоди разговараћемо са проф. Владимиром Јанковићем са Универзитета у Манчестеру.

Професор Јанковић је завршио основне студије метерологије на Универзитету у Београду, а докторат из историје и филозофије науке стекао је на Универзитету Нотр Дам. Посвећен је проблематици научне комуникације, као и односу науке и друштва, првенствено у областима метеорологије, климатских промена и медицине. Тренутно је председник групе за историју метеорологије Краљевског метеоролошког друштва.

Професор Јанковић је одржао једно од уводних предавања на конференцији о отвореној науци и научној комуникацији коју је организовао Центар за промоцију науке 24. и 25. новембра у Београду, а његов кратак боравак у Београду искористили смо да разговарамо о изазовима научне комуникације у савременом друштву, првенствено на примерима климатских промена и пандемије ковид 19.

У редовној рубрици, проф. др Момчило Б. Ђорђевић доноси занимљивости из света медицине.

Аутор емисије: Томица Мишљеновић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Хоћу да знам Хоћу да знам

Аутор:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]