Свет чуда

Да ли уопште можемо у овом тренутку да замислимо воз који превози путнике брзином од 1200 километара на час?

Сада можемо са сигурношћу да кажемо да није немогуће, јер је такав воз већ у припреми, а изнад пруге ће бити већ за две године. Да, управо изнад пруге. О томе ће бити речи у овом издању емисије.

Летња туристичка сезона се захуктава и биће све више оних који ће отпутовати некуд на одмор или обилазак других градова. Поред тога што ће поједини, несавесни туристи оставити за собом гомилу ђубрета, сви ћемо утицати на још једну појаву која је тема дискусије многих стручњака, на глобално загревање.

У Србији је представљен први 3-Д штампач. Причаћемо о томе како ће утицати на квалитет наших живота.

Још једно светско чудо нам стиже из света аутомобилске индустрије. Без обзира на то колико кошта, биће доступан свима. Истина, моћи ће да га купе само они са дубљим џепом, али послушајте какав начин вожње нам доноси нови тип аутомобила.

Гради се највиша статуа на свету, која ће имати хотеле и многе друге занимљиве садржаје како би била занимљива многима широм света. Ова монументална грађевина ће се налазити на западу Индије, а гради се у част Сардару Валабхаљу Пателу, којег Индијци сматрају оличењем патротизма.

Са вама је Бранислав Трајковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Свет чуда Свет чуда

Аутор:
Београд 202

Емисија „Свет чуда“ води вас на занимљиво путовање у непознато и подсећа колико тога се налази око нас што не примећујемо, не знамо или не можемо да поверујемо да постоји. [ детаљније ]