Обрати пажњу!

Заштита података о личности – нове регулативе и нове бојазни.

Сви знамо да су модерне комуникације и стварање података реалност нашег свакодневног живота. Обиље података остављамо онлајн у различите сврхе. То треба да нас натера да се забринемо и запитамо о томе како се ти подаци скуљају, где се складиште... а Србија није изузетак из овог правила. Заштита података кроз заштиту приватности на Интернету је фундаментално право у поглављу 24 ЕУ и другим међународним конвенцијама. Зашто нам је онда недавно усвојен Закон који се тиме бави упитног квалитета, како тврде многе стране? Како ће тећи усклађивање и примена? Ко нам гарантује сигурност наших података на Интернету?

О томе говоре помоћници генералног секретара Службе Повереника: Златко Петровић, Невена Ружић и Славољупка Павловић и Данило Кривокапић, директор SHARE фондације за дигитална права и слободе.

Данас Алис Купер пуни 71 годину! Рубрика „Временска капсула” посвећена је овом „шок рок” глем музичару кога често зову и оцем метала. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а сазнаћете и како квалитетно провести зимски распуст. О 15 година Фејсбука, од мале универзитетске мреже за комуникацију до милијардерске платформе која је прерасла сва очекивања из 2004. године, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]