Широм затворених очију – Отисак Душе

Исповест

„Имам породицу и милионе фанова широм света, али сада сам сасвим сам. Живео сам свој живот на погрешан начин и не желим да се то догоди и вама”, започиње причу Морган Фримен.

„Послушајте ме и предузмите нешто ако желите да промените своју будућност. Волео бих да је мени неко испричао оно што ћу ја испричати вама. Новац сам по себи није зао. То је само папир са процењеном вредношћу који нам омогућава да дођемо до других ствари које сматрамо вредним. Ако новац није зао, шта јесте? Зло је несвесна, опсесивна и морална страст, ка томе да желимо више.

Зло је бездушна опсесивно-компулсивна потера за ћупом пуним злата на крају неке дуге, која не постоји. Зло је када имамо етикету на срцу и души коју мењамо за финансијски успех, по сваку цену. Зло је када покушавамо да купимо срећу изнова и изнова, не бивајући свесни да је то само илузија која ће једног дана нестати.

Замислите да имате све, а онда све то изгубите. Замислите да сте шворц. Једино решење за вас јесте набављање још новца. Kо сте ви сада? Где су сада сви они људи које сте сматрали пријатељима док сте имали новца? Они који нису били с вама због новца су вас сигурно већ одавно напустили мислећи да сте егоцентрични кретен.

Зашто? Зато што вас је ваша бескрајна потера за новцем ослепела и скренула са правог пута у животу. Да ли вас та чињеница растужује? Говорим вам ово зато што желим да вам помогнем да се промените. Не кажем да не можете бити финансијски успешни. Kажем само да постоји већа сврха у животу од јурњаве за финансијским успехом.

Можете се променити већ данас уколико редефинишете своју верзију успеха. Можете трансформисати своје оштећене односе и изградити нове. Можете опростити себи и онима који су вас повредили. Можете постати лидер који ће помоћи другима.

Можете избалансирати своје приоритете у животу. Можете исцелити свој брак и створити јачу љубав него што сте мислили да је могуће. Можете постати најбољи родитељ на свету, али немојте чекати да дођете у моје године. Увек можете зарадити још новца, али никада нећете моћи да вратите време.

Сви ћемо једног дана умрети. По чему желите да вас се сећају? Шта можете да урадите да бисте учинили свет лепшим местом? Kоја је ваша права сврха? Сви умиремо, али само мали број нас заиста живи. Можете изаћи из сенке на светлост. Створени сте за велике ствари.

Ви сте биће које треба да инспирише свет и помогне свима. Хајде да коначно учинимо праву ствар. Закорачите у свет пун истинске љубави и коначно ћете схватити да је љубав заправо оно што сте желели цео свој живот. Само љубав, што више и више љубави. Никад се не предајте, ма какви год изазови да вас задесе у животу. Свет вас данас треба више него икад.

Само љубављу, саосећањем, праштањем и вером у човечанство можемо да поразимо зло, једном за свагда”.

(Webtribune)


Добро нам дошли у још један Отисак Душе, да поделимо овај тренутак живота.

Аутор и водитељ: Душица Мијатовић

број коментара 0 Пошаљи коментар