Обрати пажњу!

Србија на четири стране света: да ли ће се икада вратити они који су отишли из земље?

Трећина студената планира да оде из Србије, а 90 одсто њих има у томе пуну подршку родитеља. Списак проблема од којих се иде је индивидуалан али и општи, а структура становништва таква да једва успевамо да имамо више запослених него пензионера.
Демографске политике државе препознају овај проблем, али јесу ли понуђени планови за дугорочна решења уродила плодом? Питали смо људе разних струка, који су се школовали у иностранству и вратили у Србију, зашто су тако поступили; преносимо вам и погледе студената на одлазак из земље и причамо о последицама ових демографских трендова.

Поподне настављамо уз још неколико тема. Пре 7 година преминула је Витни Хјустон, жена која је према Гинисовој књизи рекорда освојила највише награда за музику. Овој певачици раскошног гласа посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, попут концерата Београдске филхармоније за бебе. О паралелном Врховном суду Венецуеле који функционише посредством - Скајпа, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]